Ingredienser
500 gram grov pasta
1 pk. kalkunbacon
2 stk. avocadoer
1 stk. rød peber
1 stk. citron
2 fed hvidløg
½ stk. rødløg
6-10 stk. radiser
2½ dl. creme fraiche 9%
70 gram light mayonnaise
Lidt frisk dild

1) Kog pastaen som der står på pakken
2) Skær kalkunbaconen i små strimler og rist det på panden
3) imens pastaen og kalkunbaconen køler af, snitter du avocadoerne i små tern som du putter i en lille skål for sig selv. Her presser du en ½ citron henover dem og vender avocadoerne i saften, som du så sætter til side.(Dette gøres for at avocadoerne ikke skal blive brune i den færdige pastasalat).
4) Du blander herefter mayonnaise, creme fraiche, hvidløg, dild og citronsaft fra den sidste ½ citron, smag det løbende til ind til den lige har et lidt syrlig smag og let dilden smag hvorefter du lige giver den lidt salt og peber.
5) Hak rødløg og radiser som derpå iblandes dressingen, sammen med det ristede bacon og til sidst avocadoerne.
6) Til sidst vender du den afkølede pasta ned i blandingen, samtidig med at du sikre at avocadoerne ikke køres til mos.

Server det evt. med et stykke groft flutes, eller som en del af en hovedret.
Vores søn kan godt li hvis der kommer kyllingestrimler i pastasalaten også, som han så får med i skole sammen med en grovbolle. Det vil sige en rigtig nem madpakke til en eller flere dage alt efter hvor meget man har lavet, men det kan sagtens holde i 3 dage.