Grov pizza med fuldkornshvedemelDet at ændre sin koststil er ikke noget nem opgave, det kræver tid, standhaftighed, planlægning og tålmodighed, men der er måder at gøre det en smule nemmere.!
Dermed ikke sagt at det vil lykkes første gang, for det har i hvert fald ikke været tilfældet her..!
Har selv fejlet så mange gange jeg havde opgivet at tælle, det var først da jeg stoppede med hvedemel og stivelse i dagligdagen det lykkes for mig.

Men det der virkede for mig var at få stabiliseret mit blogsukker, få nok kostfibre og proteiner og dermed en bedre mæthedsfornemmelse.
Det at få stabiliseret mit blogsukker var for mig et spørgsmål om at få mad med / produkter som indeholder Chrom(Cr) som for eksempel broccoli, mandler, tørret dadler og abrikos det virker for mig

Kostfibre og proteiner siger sig selv er grove grøntsager, bønner, linser, æg, brød uden hvede, kød osv.!
Men fandt også en anden metode som var at tilsætte kostfibre i det mad jeg lavede og laver, det har den fordel at jeg/vi spiser mindre, det gør en lasagne, kødsovs, bøffer, deller og selv en chili con carne(se link til opskriften i bunden) fastere hvilket er noget som passer os rigtig fint.!
Jeg kan også tydeligt mærke forskel på min mæthedsfornemmelse de dage hvor vi får noget med kostfibrene, for eksempel holder en omgang lasagne til 2 dage og ikke kun en aftensmad og middagsmad til mig.
Så ikke nok med vi får mindre kalorier der spares også på husholdningen, som ingen af os er i tvivl om at det koster en arm og et ben.

Et par hurtige opskrifter med kostfibre kan være disse to til ”junkfood”
Burgerbøf / Bøf
500 gram oksekød 8% fedt
1 spsk. barbecue sauce
2 fed hvidløg
Salt
Peber
Oregano
Basilikum
Timian
2 spsk. Naturlic fiber (15 gram kostfibre)- 
Fiberen holder på væsken så de er saftigere og mere faste, så med en bolle lavet af elverbrød så er kostfibrene og proteinerne hjemme for den dag.!

Grov pizzabund med fuldkornshvedemel
300 grams fuldkornshvedemel
1.75 dl. skummetmælk
40 gram gær
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker(du kan undlade den, men den hjælper med at gøre bunden sprød)
2 spsk. Olie(brug kokos uden smag eller den olie du nu har)
1½ spsk. Naturlic fiber (11,25 gram kostfibre)

Dejen æltes og sættes til hævning i ca. 30 minutter, hvorefter den rulles ud og fyldet kommer på og den efterhæver i ca. 15 min. og bages ved 200 grader til kanten er gyldenbrun dvs. mellem 15 og 20 min alt efter ovn og hvor du sætter den.

Bare ved at du bruger fuldkornshvedemel har du 3 dobbelt mængden af kostfibre i pizzabunden, det vil sige at du får ca. 11 gram kostfibre pr. 100 gram mel.
Regnestykket bliver således (3*11)+11,25 = 44,25 gram kostfibre i pizzabunden
Alm. hvedemel har kun 3 til 3,5 gram kostfibre pr. 100 gram, så du får altså 33,75 gram kostfibre mere hvis du kan spise en hel pizza.

Hvilket jeg dog ikke regner med du kan, men med lidt salat er der nok til 2.!
Så spis sundt, spis fornuftigt og spis smart.!

Chili con carne link:http://www.charlotterosenstand.dk/chili-con-carne-med-chokolade <--<< er uden tvivl den bedste opskrift jeg kender / har prøvet.!