Elverbrød sandwich bolle med parmaskine og chorizoSom jeg tidligere har skrevet her på bloggen og på Sannes er jeg stoppet med at spise hvede, stivelse og så vidt det er muligt hurtige kulhydrater, da jeg havde en del problemer med vægten og da hård motion og sport ikke er en mulighed.
Har derfor skullet finde alternativer, som så blev kosten som jeg i forvejen vidste godt kunne klare en yderligere tilpasning ud over jeg i forvejen spiste fedt fattigt med massere at grønt, fibre og proteiner. Derfor ar jeg også måtte finde alternativer til brød, da alm. hvede laver for eget rod i blodsukkeret og jeg ikke helt vil stoppe med brød.

 Jeg har tidligere smagt Paleo brødet, men det var ikke lige noget for mig så derfor har jeg ikke testet det i denne test.

Finax brødblanding

Brødet er nemt at lave så det kræver ikke den store evne i køknet for at kunne bage det, det går dog igen for dem alle.
Dejen er nem at røre sammen så det kan klares med en spiseske, dejen ser dog ikke særlig lækkert ud men retter det færdige produkt op på.!
Det færdige brød har samme konsistens som den grove rug sandwich fra Schulstad, så jeg har testet det til toast, sandwich og som alternativ til rugbrød har sågar bruget det som brød til et stjerneskud. Så det kan bruges til rigtig mange ting i dagligdagen.

Det store minus er dog brødets duft og det ikke har flere fiber og proteiner end normalt rugbrød, det har en noget speciel duft men bortset fra det er det et godt alternativ som kun har 2 mg stivelse pr. 100 g. brødblanding.

Smag: Middel til god, duften gør lidt ved den
Færdigt produkt: Godt
Sværhedsgrad: Nemt
Brugs muligheder: Mange
Kostfibre: 11 g. / 100 g.
Protein: 7 g. / 100 g.
Pris: 37,95 for 2 brød

Low carb brød fra Funktionel mad

Low carb brødet røres hurtigt sammen hvorefter den skal stå lidt hvis man vil forme den til boller, pizzabund, skal denLow carb brød bollebruges til alm. brød skal den hældes i en form med det samme.
Konsistensen i det færdige brød er lidt speciel, hvilket også er årsagen til at jeg kun bruger det til pizzabund, boller og burgerboller som alm. brød synes jeg ikke det er særligt godt.
Hvis du bruger det som et alternativ til en normal pizza eller Meatza, skal der lidt flere krydderier til. Du vil med sikkerhed ikke kunne spise en hel pizza, jeg plejer at kunne klare lige under en halv pizza når jeg får salat til.
Det største minus er at der er alt for mange græskarkerner i blandingen hvilket bevirker at de smager alt for meget igennem, så det faste ritual er at fiske græskarkerner op inden det bliver bagt.

Smag: Middel
Færdigt produkt: Middel
Sværhedsgrad: Nemt
Brugs muligheder: Nogle
Kostfibre: 21,2 g. / 100 g.
Protein: 8,7 g. / 100 g.
Pris: 55 for et brød

Elverbrød

Elverbrødet er oprindeligt udviklet af Birgitte Stilling, men hun har lavet en aftale med Guldbageren om at de sælger brødet færdiglavet og som brødblanding til bage selv ganske som de andre. Brødet minder allermest om et groft bondebrød(Ikke dem fra Schulstad), hvilket bevirker at det kan bruges som bolle, rugbrød, flutes.
Jeg bruger det dog mest som rugbrød eller som bolle, hvor jeg laver 2 boller af det som svare til et brød og kan garantere at en sandwichbolle holder dig kørende i mange timer.
Denne blanding er også min absolutte favorit når det gælder alt andet end burger og pizza.!

En sådan bolle kan bestå af
Bollen ristet og der smøres grønpesto på begge halvdele og så kommer der, soltørret tomater skåret i strimler, salat, rødpeber, rødløg, et par skiver Chorizo, et par skiver Parmaskinke(uden fedtet), lidt fetaost og lidt chili til at toppe det hele af med.

Smag: God
Færdigt produkt: Godt
Sværhedsgrad: Nemt
Brugs muligheder: Mange
Kostfibre: 23 g. / 100 g.
Protein: 14 g. / 100 g.
Pris: 49 for 4 brød
 
Efter jeg er startet må den nye livsstil har de alle 3 hjulpet mig til at smide en del kilo og en hel del overflødige cm. på hele kroppen så både fedtprocent og min bmi er faldet.
Det skal dog siges at det ikke er sådan at jeg ikke kan spise mad med hvede og stivelse, når vi er ude og spise hos andre, spiser jeg selvfølgelig det som bliver serveret. Men tager som regel mine forholdsregler i form af Green sea salt te enten inden eller når vi kommer hjem.
Men er vi på restaurant får de altid at vide at kartoflerne som høre til retten kan de godt beholde da jeg ikke spiser dem, men til gengæld dykker jeg så hårdt i salatbaren så jeg er med sikkerhed en af dem de ikke tjener på her.! ;o)
 
Så leder du efter alternativer til normalt brød med hvede pga. du vil ændre din koststil, tabe dig eller ikke kan tåle gulten er de sidste 2 nogle brød der er værd at kigge på, så er der her helt sikkert nogen udgangspunkter du kan starte med og lad mig høre hvad du selv synes om dem alle hvis du går dem igennem.
Har du allerede erfaringer med Low carb brød, Elverbrød eller Finax brød, så vil jeg også gerne høre om du har andre ideer til brugsmuligheder for det hele.!!